Copyright 2009. All Rights Reserved. http://www.aubel-glt.nl


Peter van Aubel GLT: totaalleverancier voor de Lasindustrie
HOME
Verrijdbare afzuigingen
BGIA gecertificeerd
Mechanische lasdamp-afzuiger, verrijdbaar met 1 afzuigarm
Bij het lassen van hoogelegeerde materialen, zoals bv. chroom nikkel staal, komen er schadelijke stoffen vrij welke in hoge mate kankerverwekkend zijn.
Het terugblazen van de gereinigde lucht is alleen toegestaan indien de filterinstallatie voldoet aan de speciale eisen gesteld door het Berufsgenossenschaftliche Institut fr Arbeitssicherheit (BGIA) in St. Augustin.
De BGIA-gecertificeerde filterinstallaties met een afzuigarm voldoen zelfs aan de hoogste beschermingsklasse (W3).
Dankzij deze hoge beschermingsklasse dus ook geschikt voor hoogelegeerde materialen met een chroom nikkel aandeel van meer dan 30 %.
De schadelijke lasdampen worden door de afzuigkap afgezogen en naar een voorfilter geleidt, alwaar de grove verontreinigingen opgevangen worden.
Hierdoor wordt de standtijd van het hoofdfilter aanzienlijk verlengd.
De lucht wordt vervolgens door een hoofdfilter gereinigd met een reinigingsgraad van > 99,9 % en aansluitend weer teruggeblazen in de werkplaats.
De geintegreerde besturing toont niet alleen de verzadiging van de filters, maar geeft ook een foutieve draairichting aan.
Bij een juiste draairichting leverdt de lasdampafzuiger zijn maximale afzuigvermogen.
Bij het bereiken van de minimale afzuigcapaciteit, klinkt er een akoestisch signaal ter indicatie dat er een filterwisseling noodzakelijk is.
Deze verrijdbare lasdampafzuiger is net zoals de Filter-Master XL voorzien van een W3 certificering van het Berufsgenossenschaflichen Institut in St. Augustin (BGIA) en mag derhalve o.a. ingezet worden voor het afzuigen van
roestvaststaal laswerkzaamheden waarbij de gefilterde lucht in het hal teruggeblazen wordt.
Bij roestvaststaal laswerkzaamheden komen lasdampen vrij welke kankerverwekkende eigenschappen hebben.
Het terugblazen van de gereinigde lucht is slechts toegestaan voor lasdampafzuigers welke door de Berufsgenossenschaftlichen Institut in St. Augustin (BGIA) uitvoerig getest en goedgekeurd zijn.
De lasdampafzuiger is herkenbaar aan zijn BGIA-certificeringsnummer en een W3 sticker.
Het grote voordeel van de KemTex ePTFE membraanfilterpatronen is afgezien van de hoge reinigingsgraad, de goede reinigingseigenschappen van deze patronen.
De besturing van de Patronenfilter bewaakt de vervuiling van deze patronen en start bij het overschrijden van de differentiedruk vol-automatisch een reiniging.
Met behulp van een externe persluchtvoeding en de ingebouwde persluchtbuffertank reinigt deze lasdampafzuiger vol-automatisch zijn filterpatronen.
In elke filterpatroon zit een rotatiereinigingsunit die het stof van de patronen spoelt. Deze lasdampafzuiger kan met een 2, 3 f een 4 meter afzuigarm in slang- f buisuitvoering uitgevoerd worden.
De afzuigarm laat zich eenvoudig positioneren en blijft in elke gewenste positie staan.
De afzuigkap kan 360 rondom draaien.
In tegenstelling tot de Filter-Master XL kan deze lasdampafzuiger wel voorzien worden van de diverse opties zoals een start-stop-automaat f een afzuigkap met verlichting
Patronenfilter, verrijdbaar met 1 afzuigarm

Lasdampafzuigingen 


Lashelmen met overdruksysteem

Mobiele afzuigingen

Afzuigarmen & Installaties

Flexibele afzuigarmen

Telescoop afzuigarm

Afzuigingen voor rail

Afzuigkranen

BGIA gecertificeerd

SpecialsLeveringsvoorwaarden
Privacy
Openingstijden:
ma. - vr. 08.00-17.30 uur


Graafschaphornelaan 150
6004 HT Weert
T: +31(0)495-532536/535998